Excite

Nieuwe naam voor Groningse tienermoeder

Het Groningse meisje van twaalf dat dinsdag op een schoolreisje iedereen verraste door een kind te baren, krijgt mogelijk een nieuwe naam. Volgens Bureau Jeugdzorg zou dat onderdeel kunnen uitmaken van het plan om het meisje weer te rehabiliteren.

Woordvoerder Bart Lamers zei vandaag in het Algemeen Dagblad dat alle zeilen bijgezet worden om het meisje weer zo snel mogelijk een normaal leven te laten leiden. ‘Haar een nieuwe naam geven is een mogelijkheid.’

Toen dinsdag bekend werd dat het meisje op wel erg jonge leeftijd moeder was geworden, duurde het niet lang of de naam van de scholiere uit groep acht was al te vinden op het internet. En dat is vervelend, want wie haar naam nu invoert in een zoekmachine, komt onmiddellijk nieuwsberichten over haar tegen. Dat zal in de toekomst ook gebeuren als mogelijke werkgevers besluiten haar eens te googlen voordat ze komt solliciteren.

Dat haar naam te vinden is, is dus absoluut niet prettig voor de tienermoeder uit de Groningse wijk Beijum. ‘Deze commotie is absoluut niet in het belang van het meisje. Zij heeft baat bij een rustige en veilige omgeving,’ aldus Lamers.

Nog steeds in niet duidelijk wie de vader van het kind is. Vader en broer van het meisje hebben moeten onderduiken na belaagd te zijn door journalisten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker redjar

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020