Excite

Nieuwe Star Trek groot succes

Er is weer een nieuwe Star Trek film uit. De film krijgt goede kritieken en trekt enorm veel bezoekers. Zelfs de populaire X-Men Origins: Wolverine moet de eerste plek overlaten aan de sci-fi actiefilm van Star Trek. In Nederland bracht de film al 300.000 euro op, in de Verenigde Staten ging er zelfs 76 miljoen dollar over de toonbank naar de makers van de film. Een groot deel van het succes is te danken aan regisseur J.J. Abrams, die ook een groot aandeel had aan Cloverfield en de serie Lost.

De nieuwe Star Trek zit met een aantal gaten in het plot, maar heel ernstig is dat niet. De nieuwe acteurs hebben charisma en de actie laat de kijker geboeid op de stoel zitten. Uiteraard is er een Alien, genaamd Nero, die middels tijdreizen hoopt wat schade toe te brengen aan de mensheid en haar bondgenoten de Vulcans. Uiteraard is het aan Kirk en Spock om daar een stokje voor te steken. Hoewel het altijd gevaarlijk is om aan Star Trek te sleutelen, aangezien de Trekkies de wereld van Star Trek als een soort religie beschouwen, heeft J.J. Abrams een goede nieuwe aflevering in de saga neergezet.

Voor de echte Trekkies zijn er genoeg inside jokes en zelfs de originele Spock wordt van een ijsplaneet afgehaald. Altijd grappig. De film trekt uiteraard vooral mannelijke bezoekers aan, net als Wolverine. De twee blockbusters die waarschijnlijk Star Trek van de eerste plek af gaan stoten zijn ook gericht op mannen. Terminator: Salvation en Transformers: Revenge of the Fallen komen er namelijk snel aan.

Afbeelding: Flickr.com

Bekijk hier een interview met twee acteurs, Chris Pine en Zachary Quinto, over de nieuwe Star Trek:

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021