Excite

Nieuwe uitvinding beschermt intieme delen bij bodyscan

De nieuwe bodyscanapparaten die inmiddels al op verschillende vluchthavens geïnstalleerd zijn, roepen veel weerstand op. Niet vreemd, want de scanners werken zo goed, dat het bijna lijkt of je naakt bent. Uitvinder Steve Bradshaw heeft daar iets op bedacht: een speciale onderbroek die in ieder geval je meest gevoelige onderdelen niet laat scannen.

De onderbroeken zijn voorzien van een speciale soort verf, die gemaakt is van een mengsel van metaal en glas. Volgens Steve, die eigenlijk met name T-shirts bedrukt, zorgt dit ervoor dat je niet helemaal naakt te zien bent, maar dat de beveiligingsmedewerkers wel voldoende kunnen zien om te bepalen of je een geweer, mes of explosief bij je hebt.

Steve kwam op het idee toen hij zelf een vlucht miste, omdat hij weigerde door deze scanner te lopen. Hij vond dat een dergelijke inbreuk op zijn privacy, dat hij hier niet aan mee wilde werken. Daarna bedacht hij zelf een manier om wél op nette wijze door de scanner te kunnen lopen. Voor vrouwen ontwierp hij bovendien nog een shirt dat het bovenlichaam gedeeltelijk bedekt.

In Engeland zijn er al verschillende scanners actief op luchthavens en de medewerkers bepalen willekeurig wie er wel doorheen moet en wie er niet doorheen hoeft. Volgens de luchthavens zijn er weinig mensen die protesteren tegen deze manier van scannen en gaat het slechts om een handjevol weigeraars.

Afbeelding: Flickr account Daquella manera

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018