Excite

Nieuwe variant van Conficker virus actief

Het virus Conficker heeft zich omgevormd tot een nieuwe variant. Deze keer installeert het virus een nep-anti-spywareprogramma op de computer. Dit programma gaat meteen op zoek naar "gevaarlijke malware" en vindt natuurlijk een hele hoop. Vervolgens wordt de gebruiker gevraagd of de rommel opgeruimd moet worden, wat het nep-anti-spywareprogramma SpyWareProtect met alle plezier doet. Voor het vriendelijke prijskaartje van 49,95 dollar, bijna 40 euro. Met deze mededeling kwam beveiligingsexpert Kaspersky vandaag. Zie je deze mededeling, klik er dan in elk geval niet op.

Na de oproer rond Conficker rond 1 april, lijkt het gevaar dit keer wat groter. De zogenaamde anti-spyware software wordt overigens niet op alle besmette computers geïnstalleerd. Andere besmette computers hebben last van een "bot", die Waledec werd genoemd. Met deze bot kan de computer overgenomen worden.

Hoe weet je of je computer besmet is met het Conficker-virus?

Dat valt in vijf seconden uit te zoeken. Het Conficker-virus blokkeert namelijk de toegang tot de websites van bekende antivirussoftware. Als je naar deze website surft en alle zes de plaatjes ziet in het bovenste vak, dan is er geen probleem. Worden de afbeeldingen niet weergegeven, kijk dan onderaan de pagina voor meer uitleg.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020