Excite

Nieuws: IE8 vanaf vandaag beschikbaar

Versie acht van Internet Explorer is vandaag gelanceerd. Internet Explorer is nog steeds de meest gebruikte browser om op het web te surfen. IE8 is een jaar lang getest. Vandaag wordt de browser uit beta-fase gehaald en via Windows Update zal het nieuwe product stap voor stap verspreid worden onder het grote publiek.

Hoewel de concurrentie van Firefox, Chrome en Safari steeds dichterbij komt, is Internet Explorer nog steeds de populairste browser. IE heeft zo'n 70 procent van de browsermarkt in handen wereldwijd. Dit komt voornamelijk doordat IE een deel is van windows. Tot nu toe was het zelfs niet mogelijk Internet Explorer uit het besturingssysteem te verwijderen, maar daar is met de nieuwe versie Windows 7 verandering in gekomen.

IE8 belooft een stuk sneller, veiliger en stabieler te zijn dan zijn voorgangers. Ook is er een nieuws functie die de naam "Accelerator" heeft gekregen. Als je op deze knop drukt, wordt automatisch het webadres gekopieerd naar een weblog of eender welke website. Ook kan er in IE8 vanaf de adresbalk gezocht worden. Deze functie kennen we van onder andere Google Chrome. IE8 zou twee keer zo snel pagina's inladen als zijn voorganger.

Verbeteringen werden ook aangebracht in beveiliging. De functie "SmartScreen" geeft een waarschuwing als je iets wil downloaden van een site waarvan Microsoft weet dat ze kwaadaardig is. InPrivate is nog een nieuwe functie die de privacy van de gebruikers beter moet beschermen. Als dit aanstaat, bewaart de browser tijdelijk geen cookies en andere bestanden met persoonlijke informatie.

Meer informatie kan je krijgen op www.microsoft.com/windows/internet-explorer

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020