Excite

Nieuwste rage heet nerdcore

Nerds worden in principe altijd gepest. Daarom zijn het nerds. Ze houden van Starwars, kunnen binaire getallen lezen en hun onzichtbare vriendje is een trol in World of Warcraft. Vaak zijn het de eenlingen, maar die tijd is voorbij. Nerds aller landen verenigen zich en vormen hun eigen subcultuur. Met eigen regels, eigen gewoontes en, niet geheel onbelangrijk, een eigen muziekstroming. Deze muziekstroming heet nerdcore.

Nerdcore is rap over zaken die nerds cool vinden. Dus niet bitches en ho's, maar George Lucas en moederborden. Er wordt dan ook nauwelijks straattaal gebruikt. De scene is inmiddels al razendpopulair. De filmmaker Don Lamoureux maakte al twee documentaires over de subcultuur van de jampotglazen. In zijn eerste film, Nerdcore for life, volgde hij enkele MC's, met klinkende namen als Mc Lars, Ytcracker, Beefy en MC Router. Die laatste is een vrouwelijke rapster.

In de tweede film, Nerdcore rising, volgt Lamoureux de grondlegger van de nerdcore: MC Frontalot. Deze inmiddels 35-jarige rapper begon de rage ooit, waar anders, achter zijn pc door liedjes te maken over zijn favoriete games. Omdat nerds en geeks vaak achter de pc zitten, had hij al snel een grote schare fans. In de film wordt hij gevolgd op tour. Lamroureux is zelf ook erg gecharmeerd over de muziek van MC Frontalot, omdat het gaat over Magic: The Gathering en internetpornoverslaving. Dingen waar nerds zich erg mee bezig houden. De tweede docu draait op Internationaal Documentaire Filmfestival in Leuven.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020