Excite

Nijlpaard Tanja is gestorven

Nijlpaard Tanja is niet meer. Vannacht werd besloten om het Nijlpaard in te laten slapen. Een groot verlies voor Artis, waar het nijlpaard Tanja een van de iconen was. Ze is 49 jaar oud geworden en woonde heel haar leven in Artis. Iedereen die de afgelopen vijftig jaar een keer in Artis is geweest, heeft Tanja gezien. Dat zijn miljoenen mensen. Maar vanaf vandaag moet Artis het doen zonder Tanja.

Tanja leed aan een huidziekte. Dat is bij nijlpaarden een groot probleem, want de huid is het grootste orgaan bij het dier. Net als bij mensen, overigens. Alleen de huid van een nijlpaard heeft geen zweetklieren om de lichaamstemperatuur te reguleren. Wel wordt er een bijzondere stof afgescheiden die helpt de huid te verzorgen. Tanja kwam dusdanig in de problemen door haar huidprobleem, dat de verzorgers besloten haar in te laten slapen.

De verzorgers van Tanja zijn erg aangeslagen door het overlijden van het nijlpaard. Zij kennen Tanja al zolang zij in Artis werken. Ook krijgt de Amsterdamse dierentuin veel steunbetuigingen uit het land. Veel Nederlanders leefden mee met de zieke Tanja en sturen nu condoleancekaartjes. 2 juni, de dag dat de verjaardag van Tanja traditioneel groots wordt gevierd, zal nooit meer hetzelfde zijn.

Afbeelding: Flickr, marfis75

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020