Excite

Nijntje die coke snuift, mag niet

Nijntje is een internationale ster. Een kinderster, wel te verstaan. Geestelijk vader Dick Bruna is trots op zijn creatie, waarmee hij geborgenheid en veiligheid wil uitstralen. Nijntje moet het toonbeeld en symbool zijn van geborgenheid voor mensen. Vandaar dat Dick Bruna nogal boos is op de websites waar Nijntje misbruikt wordt. De plaatjes van Nijntje die coke snuift, zijn al een aantal jaren in de roulatie, maar nu gaat Dick Bruna het aanpakken.

Agressiviteit, drugsgebruik en vloeken hoort namelijk niet bij Nijntje. Dick Bruna wil met de rechtszaak zorgen dat het merk Nijntje in zijn waarde blijft. Een Nijntje die coke snuift, mag gewoon niet. Eerder werd een Belgisch tijdschrift met een Nijntje met een bloedneus en een lijntje coke uit de schappen gehaald, nadat Dick Bruna een rechtszaak had aangespannen. Deze keer is de Nederlandse website Punt.nl aan de beurt.

Hoe moet Nijntje dan wel gebruikt worden? Zoals Paul de Leeuw het afgelopen zaterdag deed in zijn programma Lieve Paul. Daar kreeg de 3-jarige Lars Sagel uit Veendam een mand met 24 Nijntjes. Lars ligt namelijk nogal veel in het ziekenhuis vanwege een het Fragiele X-Syndroom en heeft daarbij veel steun aan zijn knuffel Nijntje. Die kan echter niet gewassen worden, dus kopen zijn ouders elke keer een nieuwe. Dat hoeft nu niet meer, dankzij Paul de Leeuw. En dat is hoe Dick Bruna zijn creatie ooit bedoeld heeft.

Afbeelding: Flickr, Alberti.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020