Excite

Nintendo 3DS vanaf 25 maart verkrijgbaar

De 3DS is de opvolger van de Nintendo DSi. Zoals de naam het zegt is dit een handheld met een 3D-scherm. Uniek hieraan is dat je geen speciale bril nodig hebt om van de 3D-effecten te genieten. Het onderste scherm is nog altijd een touchscreen, het bovenste scherm is in 3D. Je kunt zelfs het niveau van het 3D-effect zelf aanpassen met een schuifknop.

De 3DS zal voorlopig in twee kleuren verkrijgbaar zijn, in Cosmos Black en Aqua Blue. Er zijn nog geen games voor, maar volgens Nintendo zijn er veel spellen in ontwikkeling. Het is de bedoeling dat er over een half jaar minstens 30 titels voor de console zullen zijn. Deze zullen echter duurder zijn dan de games voor de Nintendo DS en DSi, die ook nog speelbaar zullen zijn op de 3DS. De speciale 3D-spellen zullen waarschijnlijk prijzen hebben rond de 50 of 60 euro.

Voor de Nintendo 3DS is nog geen officiële Europese prijs bekend. In Amerika zal de nieuwste handheld van Nintendo 249.99 dollar gaan kosten. De verwachting is dan ook dat de 3DS in Europa 250 euro zal kosten. Doorgaans wordt in de game-industrie de dollarprijs één op één overgenomen voor de europrijs. Verschillende online winkels zoals Amazon en Consoleshop.nl hebben de 3DS voor de prijs van 249.99 op de website staan.

Afbeelding: Flickr, gebruiker bcchardware

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020