Excite

Noel Gallagher gevraagd voor X-factor U.S.A.

Voorheen Oasis ster Noel Gallagher zou volgens de geruchten gevraagd zijn om acte de presence te geven bij de Amerikaanse versie van de X-factor . Hij zou, samen met onder andere Simon Cowell in de jury komen te zitten.

Het concept is blijkbaar nog lang niet uitgemolken, daarom gaat de show volgend jaar uitbreiden naar de andere kant van de Atlantische oceaan. En Noel gaat mee. Interessant detail is dat hij in het verleden nogal wat kritiek geuit heeft op de talentenjacht. Zo zei hij onder andere in een interview in 2008 dat X-factor niets met muziek te maken had.

Simon Cowell zou zijn grote concurrent, American Idol willen overtroeven. Zij hebben Steven Tyler van Aerosmith namelijk in de jury. Mocht Noel toehappen dan staat hem een hoop kritiek te wachten, niet op de laatste plaats van zijn broer Liam. Wat natuurlijk een juist een reden kan zijn om het wel te doen. Volgens de kranten heeft Simon zijn oog ook nog laten vallen op Mick Jagger.

Vorig jaar stapte Gallagher uit de band Oasis, na verschillende toestanden met zijn broer Liam Gallagher. De band maakt nu muziek onder de naam Beady Eye. In maart 2011 gaan zij hun eerste live show verzorgen. Noel werkt ondertussen aan zijn solocarrière.

Zouden de Amerikanen hem trouwens wel kunnen verstaan met zijn typisch Engelse accent? De Engelse zangeres Cheryl Cole zou ook gevraagd zijn aan de show mee te werken in 2011. Het Noord Engelse dialect dat zij spreekt, Geordie, zou nóg moeilijker te verstaan zijn.

Afbeelding: Flickr, gebruiker freschwill

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021