Excite

Nominaties EMA's bekend

Misschien een beetje ondergesneeuwd door de aandacht voor Prinsjesdag, maar dinsdag zijn de genomineerden voor de EMA’s bekend gemaakt. De grootste kanshebbers voor het jaarlijkse prijzenfeest zijn Justin Timberlake en de nieuwkomers Macklemore & Ryan Lewis. Beide acts maken kans op vijf EMA’s. De MTV EMA’s worden dit jaar in de Ziggo Dome in Amsterdam uitgereikt, dus des te interessanter wie er met de prijzen naar huis gaan!

Andere genomineerden

Justin Timberlake maakt onder andere kans op de titel beste mannelijke artiest, beste Amerikaanse act en ‘Best Video’ voor zijn hit ‘Mirrors’. Daarvoor won Timberlake ook al een VMA. Macklemore & Ryan Lewis kunnen winnen als beste nieuwkomers en in de categorie 'Best Song' voor ‘Thrift Shop’.

Andere genomineerden zijn One Direction, Lady Gaga, Justin Bieber, Miley Cyrus en Robin Thicke. Zo strijden Lady Gaga en Miley Cyrus samen met Katy Perry, Selena Gomez en Taylor Swift voor ‘Best Female’. Robin Thicke moet het opnemen tegen Justin Timberlake, Lady Gaga, Miley Cyrus en Thirty Seconds to Mars in de categorie ‘Best Video’. In de categorie ‘Best Electronic’ is de Nederlander Afrojack genomineerd. Hij zal een zware kluif hebben aan concurrentie van Daft Punk en Avicii in diezelfde categorie.

Best Dutch Act

Zoals ieder jaar is er ook een categorie per land. Voor de beste Nederlandse act zijn zes genomineerden. Afrojack, Armin van Buuren, Kensington, Nicky Romera en Nielson strijden om de prijs voor de ‘Best Dutch Act’.

Luister hier een selectie van de genomineerden voor de EMA’s.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020