Excite

Nonnen wél voor zorgplan Obama

De Amerikaanse president Obama heeft moeite om voorstanders te vinden voor zijn zorgplan. Toch kan hij in ieder geval rekenen op de steun van 59.000 nonnen. Een vertegenwoordiging van de religieuze ordes heeft dit in een brief aangegeven.

Dit geluid is relatief nieuw: binnen de Katholieke kerk was eerst vooral tegenstand als het ging om het zorgplan. Zo werd er gevreesd dat er abortussen betaald zouden worden van belastinggeld en daar konden zij niet voor zijn. De verschillende ordes geven echter aan dat dat valse claims zijn en dat Obama juist een pro-life houding aanneemt, die zij zullen volgen.

Obama’s plan is behoorlijk ingrijpend en zal in de komende tien jaar maar liefst 30 miljoen Amerikanen moeten verzekeren. Op dit moment zijn 46 miljoen Amerikanen nog niet verzekerd en op dit moment wordt er intensief campagne gevoerd om ervoor te zorgen dat dat deel straks wel verzekerd is.

Het voorstel van Obama is al goedgekeurd door de Senaat, maar moet ook nog door het Huis van Afgevaardigden. Daar zullen minimaal 216 stemmen moeten worden gekregen. Of dit gaat lukken blijft nog de vraag, wel is het zo dat Obama toch iedere keer wat meer mensen voor zich weet te winnen. Eerder deze week bleek al dat hij bijvoorbeeld kon rekenen op de steun van Dennis Kucunich, een democraat die in de eerste instantie tegen het plan stemde, omdat hij die versie toen niet liberaal genoeg zou zijn. Nog 36 Democraten stemden eerder tegen en hebben hun mening nog niet herzien.

Afbeelding: Flickr account jurvetson

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020