Excite

Noodlanding vliegtuig in Hudson: beelden

De Amerikaanse kustwacht heeft beeldmateriaal van het ongeval met het vliegtuig van US Airways vrijgegeven. Op deze beelden is te zien hoe het vliegtuig in de rivier Hudson landt. Ook is te zien hoe de 155 inzittenden de vleugels van de airbus oplopen.

De beelden werden op donderdag gemaakt met een beveiligingscamera van de kustwacht. De airbus was net opgestegen van vliegveld La Guardia. Vermoedelijk kwamen er vogels in de motoren terecht. Volgens de piloot en andere ooggetuigen ging het om een zwerm bruine vogels, waarschijnlijk ganzen. Er moest een noodlanding worden gemaakt. De piloot, Chesley Sullenberger, zag meteen in dat ze te laag vlogen om goed op de landingsbaan te kunnen landen en koos daarom voor het water. Hij wist het toestel op zo’n manier op het water te laten landen, dat er geen doden zijn gevallen. Er waren enkel wat lichtgewonde mensen. Dankzij de goede manoeuvres van Sullenberger werden de inzittenden gered.

Het vliegtuigwrak is ondertussen geborgen. Dit gebeurde met een enorme kraan. De onderkant van het toestel is door het water flink beschadigd. De zwarte doos met de vluchtgegevens is naar Washington gestuurd. Eén van de motoren ligt nog op de rivierbodem. Deze is van de vleugel afgeslagen. Omdat er veel ijs in de rivier ligt, zal er later worden gezocht naar de ontbrekende motor.

Bekijk hier de beelden

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020