Excite

Noodweer in Nederland!

Wie gedacht had vanavond ook even lekker buiten te kunnen zitten, weet dat dat zeker niet gaat gebeuren. Nederland heeft op dit moment namelijk te maken met noodweer. Rond half acht begon op veel plaatsen het zware onweer. Het KNMI verwacht dat het ergste zo tegen middernacht naar Duitsland is overgetrokken.

Veel mensen hebben al maatregelen genomen tegen de buien – die ook gepaard gaan met flinke hagel – en de harde windstoten. Het KNMI voorspelde al windstoten tot 110 km per uur. Daarnaast hebben we te maken met stevig onweer en harde buien. Inmiddels heeft het noodweer al één dodelijk slachtoffer geëist: een 45-jarige vrouw uit Warmenhuizen werd geëlektrocuteerd toen zij de koeien binnen ging halen.

Het weer in Nederland neemt de laatste tijd steeds extremere vormen aan. Aan het grote onweer waar we nu mee te maken hebben, ging namelijk een ontzettend warme dag vooraf. In Limburg werd het zelfs 37 graden! In België werd het nog warmer: hier werd een hitterecord gebroken met een gemeten temperatuur van maar liefst 38,2 graden in Kleine-Brogel. Het vorige record lag op 37,8 graden, 0,4 graden lager. Die temperatuur werd in 2006 gemeten.

Ook België heeft nu echter last van noodweer. Hier wordt vooral vanavond en vannacht zwaar onweer verwacht, dat met name boven het midden en het oosten van het land zal hangen.

Morgen zullen zowel in Nederland als in België de ergste buien al weer verdwenen zijn. Wel wordt het een stuk koeler dan vandaag!

Afbeelding: Flickr account phatman

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020