Excite

Noorse jongen weert wolven met heavy metal

Zijn voorliefde voor keiharde muziek heeft een 13-jarige jongen waarschijnlijk het leven gered. De Noor Walter Acre kwam uit school toe hij plotseling vier wolven voor zich zag. Hij deed direct zijn oordopjes uit en schrok de beesten af met de muziek die hij aan het luisteren was.

Het volume op zijn smartphone, in combinatie met de heftige klanken van Creed en Megadeth, bleken goed te werken. De jongen schreeuwde ook nog en zwaaide flink met zijn armen, waarop de wolven weer rustig hun weg vervolgden.

De jongen was slim genoeg gewest om niet weg te rennen. Dat is namelijk het ergste dat je kunt doen als je wolven tegenkomt; het is in principe gewoon een uitnodiging om achter je aan te komen.

Wolven komen in Noorwegen nog vrij vaak voor, maar alleen in bepaalde delen van het land. Bovendien zoeken ze mensen over het algemeen niet op. Wat er voor gezorgd heeft dat deze roedel wel in een dorpje terecht kwam is verder niet bekend. In het verleden was er in Noorwegen sprake van een wolvenpest. De overheid besloot toen om een campagne te starten om de wolven uit te roeien. Die campagne was aardig succesvol, maar dankzij speciale fokprogramma’s en de import van wolven uit Finland is de populatie nu weer op een gezonder niveau.

Afbeelding: Flickr, gebruiker arran_edmonstone

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020