Excite

North Sea Jazz festival: jazz, metro en Michael Jackson

De geest van Michael Jackson spookt overal. Ook in het North Sea Jazz festival, dat dit weekend weer gehouden werd in Ahoy in Rotterdam, moonwalkte de King of Pop door de jazz heen. Artiesten zoals George Benson, Stanley Clarke, Marcus Miller en Victor Wooten verweven allemaal fragmenten uit het repertoire van Michael Jackson in hun klanken. Beat It kwam voorbij, net als Human Nature en Shake Your Body Down To The Ground. Daarmee geven de Jazz-grootheden een eerbetoon weg en laten zien dat Michael Jackson ook invloed had op hun genre.

Het grootste Jazzfestival van Nederland is ook dit jaar weer een succes. Het werd opnieuw gehouden in Ahoy in Rotterdam. Vrijdag waren daar problemen met de metro, zodat bezoekers moeite hadden om het evenement te bereiken en weer thuis te geraken. Gelukkig werden de logistieke problemen netjes opgelost en had het geen invloed op het muzikale niveau van het festival. North Sea Jazz staat immers garant voor grootheden, het beste wat jazz te bieden heeft en de ultieme ervaring voor de liefhebber van deze muziek. Geen metrolijn die daar een stokje voor kan steken.

Ook de verkoop is beter dan vorig jaar, ondanks de economische crisis. Hoewel een artiest heeft afgezegd, zijn de zaterdag en de zondag uitverkocht. Vrijdag was dat niet het geval. Festivaldirecteur Jan Willem Luyken spreekt in ieder geval van een geslaagd festival, terwijl de derde dag nog niet eens afgelopen is. Ook het weer zit voorlopig mee, hoewel er zondag wel een buitje kan worden verwacht. Grote namen van de zondag zijn Jamie Cullum, Adele, Seal, Steve Winwood en ook het Nederlandse Postmen geven act de présence. Kortom, het wordt weer een leuk jazzfeestje in Ahoy!

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020