Excite

North Sea Jazz komt met programma

Het festival North Sea Jazz is met een programma gekomen. Het festival wordt gehouden op 10, 11 en 12 juli in Rotterdam. Dit jaar zal het North Sea Jazz Festival geheel in het teken staan van de Jazzscene uit Japan.

De artist in residence van dit jaar is John Zorne. Hij is een multi-instrumentalist die muziek maakt van rock-jazz tot klezmer. Hij zal in totaal zes verschillende concerten geven tijdens het North Sea Jazz festival. Ieder concert heeft zijn eigen geluid. Behalve John Zorne staan ook namen zoals Burt Bacherach, Allen Toussaint, Duffy, B.B. King, James Taylor, Jamie Cullum, Candy Dulfer, Steve Winwood en Adele op het festival. Ook komen Herbie Hancock en Erykah Badu.

Ook zullen er op het North Sea Jazz festival enkele oudere bekenden optreden. Dit zijn de zogenaamde plus-concerten. Enkele namen zijn Hank Jones, Cecil Taylor, McCoy Tyne, Toots Thielemans en Piet Noordijk.

Dagkaarten voor het festival kosten 75 euro. Als je drie dagen gaat betaal je 175 euro. Hier zitten echter niet de plus-concerten bij. Je moet hiervoor nog een extra bijdrage voor neerleggen. Je kunt er ook voor kiezen om een ticket te kopen waar de plus-concerten bij inzitten. De prijs hiervan is 335 euro.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020