Excite

Novak Djokovic zegt Rotterdam af

De grootste trekpleister van het ABN-Amro tennistoernooi in Rotterdam heeft afgezegd. Novak Djokovic, die onlangs de Australian Open op zijn naam schreef, heeft een schouderblessure en kan daarom zijn kunsten niet vertonen in Nederland.

Toernooidirecteur Richard Krajicek sprak met het Servische kanon: 'Novak Djokovic heeft mij persoonlijk gebeld om mee te delen dat hij niet in Rotterdam aanwezig zal zijn. Hij heeft een zeer vermoeiende periode achter de rug en is geconfronteerd met een blessure aan zijn schouder.' Volgens Krajicek was de tennisser zeer teleurgesteld dat hij niet mee kon doen.

In een eenzijdige finale versloeg Djokovic op 30 januari de Brit Andy Murray in de finale van de Australian Open. Daarvoor had de Serviër al afgerekend met de gevaarlijke outsider Tomas Berdych en de levende legende Roger Federer. Novak Djokovic was dan ook de hoogst geplaatste speler die aan het toernooi van Rotterdam deel zou nemen.

De te kloppen man wordt nu Robin Söderling. De Zweed staat vierde op de wereldranglijst. Voor Thiemo de Bakker komt de afzegging van Djokovic niet ongelegen. Het Nederlandse dropshot-wonder had een wildcard toegewezen gekregen maar zal direct doorschuiven naar het hoofdtoernooi. De wildcard gaat naar een nog onbekende tennisser.

Afbeelding: Flickr, gebruiker John Togasaki

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020