Excite

Nu al 20 miljoen voor This Is It!

De langverwachte film This Is It, waarin onder andere de voorbereidingen van de geplande concertenreeks van Michael Jackson te zien waren, heeft op haar premièredag maar liefst 20 miljoen opgehaald.

Dit wist de BBC vrijdag te melden. De film ging in de nacht van dinsdag op woensdag in première en werd uitgebracht door Sony Pictures. Dat bedrijf betaalde in totaal 60 miljoen voor de rechten van het filmmateriaal. Dit gaf ze in ieder geval een ruime keuze: het materiaal bestond uit ongeveer honderd uur filmmateriaal.

Sony Pictures heeft eveneens aangekondigd de documentaire in te dienen voor deelname aan de Oscar-verkiezingen. Hiervoor zal de film wel eerst zeven dagen in Los Angeles County moeten draaien. Ook het papierwerk voor de inzending moet dan nog in orde worden gemaakt.

In de eerste instantie was het de bedoeling dat de film slechts twee weken in de bioscopen te zien zou zijn, maar Sony heeft al aangegeven te overwegen om deze periode te verlengen, zeker als de vraag naar kaartjes hoog blijft. De film maakte een indrukwekkende start door wereldwijd op verschillende locaties groots in première te gaan.

In Nederland is het inmiddels ook mogelijk om de film te bekijken. Ongeveer 17 bioscopen door het hele land vertonen de bijna twee uur durende documentaire. Het is raadzaam om tijdig kaartjes te reserveren en hiermee niet te wachten tot je bij de kassa staat; ook in Nederland wordt een aanzienlijke toeloop verwacht!

Afbeelding: ANP Foto

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020