Excite

Nu ook: Boer zoekt Man

Al jaren werd presentatrice Yvon Jaspers bestookt met de vraag wanneer er nou eens een homoboer aan het programma Boer zoekt Vrouw zou meedoen. In het volgende seizoen is het dan eindelijk zo ver. In de nieuwe afleveringen is de 47-jarige Willem op zoek naar een leuke man om hem te helpen op zijn zorgboerderij in de Achterhoek. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Boer Willem had zich jaren geleden al aangemeld voor het programma, maar kwam nooit door de selectie. De redactie van Boer zoekt Vrouw zocht hem dit jaar op om te kijken of hij nog steeds vrijgezel was. En ja hoor!

Vleesmarkt

Volgens boer Willem is het niet makkelijk als alleenstaande man een juiste partner te vinden. Hij heeft geprobeerd een partner te vinden via internet, maar dat liep uit op niets. “Je weet niet wat je overkomt daar. Het is een grote vleesmarkt. Dat ik boer ben, heeft grote aantrekkingskracht, maar wel de verkeerde. Ze associëren het met sm, met overalls, met seks in de stal en melkmachines.” Volgens RTL is Willem is geen vreemde in de homo-agrarische wereld. Zo werkte hij mee aan de 'kom uit de kas(t)-dag' in 2008. Deze dag was speciaal voor jonge boeren en boerinnen om ze te helpen voor hun seksuele geaardheid uit te komen.

Geen primeur

De KRO produceert niet de eerste versie van Boer zoekt Vrouw waarin een partner gezocht gaat worden van gelijke sekse. Jaren geleden deed Peter Gustafson al mee aan de Zweedse versie van het programma. Ook in Duitsland en België zocht men al eerder naar een partner van hetzelfde geslacht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021