Excite

Nu ook Rembrandt Prijs voor Komt een vrouw bij de Dokter

Het regiedebuut van Reinout Oerlemans, de verfilming van Kluun’s boek ‘Komt een vrouw bij de dokter’ werd door het publiek al goed ontvangen, maar is nu ook nog eens beloond met een aantal prijzen tijdens de Film 1 Rembrandt Awards.

Het team van Oerlemans ging naar huis met de award voor beste Nederlandse film, beste actrice (Carice van Houten), beste filmmuziek (Love over Healing van Kane) en beste acteur (Barry Atsma). Atsma was bij de nominaties voor deze Awards in een bijzondere situatie terecht gekomen: de acteur was ook genomineerd voor zijn rol in De Storm. Hij nam het op tegen Daan Schuurmans, maar die laatste moest uiteindelijk het onderspit delven.

Ook diverse buitenlandse films konden rekenen op prijzen: Avatar won de prijs van Beste buitenlandse film, Sandra Bullock was Beste buitenlandse actrice dankzij haar rol in The Proposal, Brad Pitt speelde het beste in The Curious Case of Benjamin Button en de prijs voor beste DVD ging naar Harry Potter and the Half-Blood Prince.

De prijzen zullen vooral voor de Nederlandse acteurs en actrices veel betekenen; de Rembrandt Award is namelijk de enige Nederlandse publieksprijs voor films. De prijs wordt al sinds 1993 uitgereikt. Na een stop van 7 jaar tussen 1999 en 2006 besloot René Mioch het initiatief in 2007 weer nieuw leven in te blazen. Ook toen viel Carice van Houten in de prijzen; haar rol in Zwartboek maakte haar tot Beste Nederlandse actrice en de film zelf werd Beste Nederlandse Film.

Afbeelding: Flickr account dr_vaibhavahuja

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020