Excite

Nucleaire grappen in ‘The Simpsons’ aangepast

Het is nog steeds niet onwaarschijnlijk dat er rondom Fukushima een nucleaire ramp zal plaatsvinden. Daarom worden tv programma’s goed gescreend op nucleaire grapjes. De serie The Simpsons zal hierdoor her en der aangepast moeten worden.

Europese tv stations zouden op het moment druk bezig zijn met het screenen van afleveringen van de Simpsons. Vooral Homer zou nogal eens een grapje maken over een nucleaire ramp. Hij werkt namelijk als bediende in een kerncentrale en gaat nogal nonchalant om met de veiligheidsregels die daar gelden. Om te voorkomen dat dit soort grapjes uitgezonden worden rond deze periode, worden de programma’s waar nodig aangepast.

Dat de situatie in Japan op het moment nogal gevoelig ligt, blijkt ook uit het ontslag van Gilbert Gottfried. Deze Amerikaanse komiek is ontslagen nadat hij op Twitter allerlei grappen maakte over de aardbeving en tsunami in Japan. Gottfried werkte jarenlang samen met het bedrijf Aflac, een verzekeringsmaatschappij die 75% van zijn zaken in Japan doet. Het bedrijf heeft hem per direct ontslagen, omdat zijn grappen niet weergeven waar Aflac voor staat. Bovendien meent het bedrijf dat er op dit moment alleen ruimte is voor medeleven voor de Japanners en geen grappen om hun situatie.

Gottfried meldde via Twitter onder meer hoe vooruitstrevend Japan was: de Japanners gaan niet naar het strand, maar het strand komt naar hen toe.

Afbeelding: Flickr account dullhunk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020