Excite

Nummer voor songfestival is bekend

Op donderdag 12 mei zullen de 3 J’s Nederland vertegenwoordigen in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Duitsland. Met welk nummer zij dat gaan doen, werd gisterenavond bekend gemaakt tijdens een live show van de TROS op Nederland 1.

Het liedje heet ‘Je vecht nooit alleen’ en werd gekozen zowel door het publiek als de jury, bestaande uit Daniël Dekker, Annemieke Schollaardt, Eric van Tijn, Hind en René Froger. De andere liedjes waren De stroom, Toen ik jou vergat, Ga dan niet en Weelderig waardeloos. Je vecht nooit alleen is een gevoelig nummer. Jan, Jaap en Jaap zijn blij met de winnende compositie want, zo vertelden zij na afloop, het was stiekem ook hún favoriete nummer.

De 3 J’s zullen het in mei onder andere moeten opnemen tegen artiesten uit Denemarken, België, Oekraïne en Israel. Van Je vecht nooit alleen wordt ook een Engelse versie gemaakt. ‘Als dit goed klinkt, zou het de kans om te winnen nog wel eens kunnen vergroten, als we in het Engels zingen’, aldus Jan Dulles van de 3 J’s.

Na meer dan genoeg nederlagen geleden te hebben de afgelopen jaren, hoopt Nederland dat de drie zangers ons kikkerlandje eindelijk weer op de kaart kunnen zetten. Als ze in de halve finale genoeg punten verzamelen, gaan ze door naar de finale op zaterdag 14 mei.

afbeelding:

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020