Excite

Obama begint als popster aan presidentschap

Het nieuwe Amerika is begonnen. Op 20 januari werd Barack Obama beëdigd als nieuwe president van de Verenigde Staten van Amerika. Rond zes uur Nederlandse tijd nam Bush ontslag en kroonde Amerika zijn nieuwe koning tijdens een zeer druk bezochte inauguratie. Overal waar Barack komt, wordt hij onthaald als een ware popster.

Lekker Bush beledigen waar hij bij zit

Terwijl Bush gewoon mee zat te luisteren naar de inauguratie, werd hij vanaf het podium door Obama beledigd. Het tijdperk van angst en geweld is voorbij, riep de eerste zwarte president in de geschiedenis van de Verenigde Staten. En daar hield hij niet op. ,,Ons land is in oorlog, tegen een ver-reikend netwerk van geweld en haat. Onze economie is ernstig verzwakt, als gevolg van inhaligheid en onverantwoordelijk gedrag van sommigen, maar ook ons collectief falen om moeilijke keuzes te maken en ons land voor te bereiden op een nieuwe tijd." Waarschijnlijk dacht Bush dat Obama het over Bill Clinton had. Als Bush al dacht.

Hoop is leuker dan angst

Met Obama wordt het allemaal anders. Het conflict in het Midden-Oosten is binnen een maand opgelost, twee maanden later staat de economie weer op volle toeren te ronken, zijn er medicijnen tegen kanker en AIDS en is het wereldvoedselprobleem opgelost. Want hoop is leuker dan angst, wist Obama uit te leggen tijdens de inauguratie. Dus gaat Amerika dat een tijdje proberen. Na de toespraak van Barack Obama volgde een feestelijke optocht. Het bleef nog lang onrustig in Washington D.C., en zo. Hopelijk wordt het wat de Verenigde Staten betreft wat rustiger op het wereldtoneel.

Fotogalerij: Bekijk de beelden van Obama's inauguratie

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020