Excite

Obama keldert in de peilingen

Barack Obama is zijn momentum op dit moment absoluut helemaal kwijt. In het tweede kwartaal van dit jaar was zijn populariteit nog 62 procent. Dat is in het derde kwartaal nog maar 53 procent. Een historische daling voor een president in zijn eerste termijn. De laatste keer was al weer vijftig jaar geleden. Het geeft aan dat Obama flink aan het worstelen is met zijn identiteit als president en de grip lijkt te zijn verloren op zijn beleid.

Toen Barack Obama de president werd van de Verenigde Staten, was zijn populariteit nog 78%. Wat is er mis gegaan? De economie zit Obama niet mee, die blijft slecht. Veel mensen leggen een direct verband tussen hun slechte situatie en de zittende president. De oorlog in Irak en Afghanistan wordt alleen maar uitgebreid, in tegenstelling tot de belofte er iets aan te doen. Tot slot wil het hervormen van de gezondheidszorg ook niet lukken en krijgt Obama heel veel tegengas van de Republikeinen.

De Republikeinen ruiken overigens bloed. Ze merken dat er onzekerheid uit het Witte Huis komt. Direct wordt voormalige vice-president Dick Cheney naar voren geschoven. Hij haalt Obama en zijn beleid hard onderuit. Zo legt hij veel nadruk op het feit dat de vijanden van de Verenigde Staten misbruik zullen maken van besluiteloosheid in het Witte Huis. Terwijl daar op zich geen sprake van is. Obama staat momenteel dan ook voor de grootste uitdaging in zijn loopbaan: het rechten van zijn rug en zijn beloftes waarmaken...

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019