Excite

Obama treedt op in late-nightshow

Impliciet is het een grove belediging voor kijkers van de Jay Leno show. President Barack Obama van de Verenigde Staten werd de eerste zittende president die te gast was in een late-nightshow. Zijn reden? Omdat veel Amerikanen de krant niet lezen, probeert hij het volk zo te bereiken. Is dat dan een compliment of een belediging voor Jay Leno en zijn kijkers?

De show ging aardig vlekkeloos. Obama zat er ontspannen bij en keuvelde wat over de economie, over zijn minister van Financiën Timothy Geithner en beledigde tussen neus en lippen door nog even alle verstandelijk gehandicapten van Amerika. Jawel, de president maakte een slippertje.

Toen Obama grappig wilde zijn over zijn bowlingvaardigheden, zei hij dat hij niet zo misstaan op de Special Olympics. Uiteraard was er na de show een woordvoerder van het Witte Huis die netjes vertelde dat Obama niet verstandelijk gehandicapten wil beledigen en de Special Olympics een mooi evenement vindt. Dat dan weer wel.

Al met al heeft Obama zich goed gepresenteerd en kan hij op meer sympathie van het volk rekenen. Daar horen alleen alle verstandelijk gehandicapten niet bij.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020