Excite

Obama wil Republikein als minister van Handel

President Obama neemt nog een Republikein in zijn kabinet. Dit werd gisteren door de media bevestigd, nadat er al een tijdje geruchten over waren. De Amerikaanse president zal Senator Judd Gregg uit de staat New Hampshire vandaag officieel voordragen als minister van Handel.

De post voor de minister van Handel stond open, omdat de oorspronkelijke kandidaat, Bill Richardson, van Obama zich aan het begin van het jaar moest terugtrekken. Dit moest hij in verband met een fraudeonderzoek in zijn thuisstaat: New Mexico.

In de onderhandelingen maakte Judd Greg zijn voorkeur afhankelijk van de politieke kleur van zijn opvolger in de Senaat. De eis werd gesteld door Gregg, omdat de partij anders nog zwakker komt te staan in de Senaat. Als Al Franken de Senaatrace in Minnesota, zullen er 59 van de 100 zetels van de Democraten zijn. Als Gregg vervangen was door een Democraat, zouden dat er zelfs zestig zijn. Met zo’n grote meerderheid wordt het voor de Republikeinen alleen maar moeilijker om de wetgeving te veranderen.

Judd Gregg dient al zestien jaar in de Senaat. De laatste weken toonde hij waardering voor het pakket met maatregelen, waarmee Obama de economie wil stimuleren.

In een eerder artikel kun je meer lezen over de Republikeinen en Obama.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020