Excite

Obama zegt tempelbezoek in India af

De Amerikaanse president Obama heeft genoeg tegenstanders. Vooral van het type dat hem er van beschuldigt tot de Islam te behoren. Een bepaalde groep Amerikanen verdenkt Obama er van stiekem een beleidend moslim te zijn en dat zou zeer slecht vallen in het conservatief-christelijke land. Zeker gezien de huidige relatie met de Islam.

Hoewel Obama stellig ontkend heeft moslim te zijn, houdt hij wel rekening met deze kritiek. Zo heeft hij een bezoek aan een tempel in India van het programma geschrapt. De Gouden Tempel van de Sikhs is de grootste tempel van deze religieuze stroming. Obama zou de tempel met een bezoek vereren. Het probleem? Iedere bezoeker is verplicht om een hoofddeksel te dragen. Ook de president van de Verenigde Staten. Maar foto's van dat bezoek zouden, uit de context gehaald, gebruikt kunnen worden door zijn tegenstanders om aan te tonen dat hij echt een moslim is.

Uit voorzorg is het bezoek aan de Gouden Tempel in India dus geschrapt. Zijn marketingafdeling moet niet denken aan foto's van Obama met iets wat op een keppeltje lijkt. Toch is er nog een oplossing. De beheerder van de tempel, Gurubachan Singh, heeft aangegeven dat Obama ook naar binnen mag als hij gewoon een pet draagt. Die Sikhs zijn in ieder geval een stuk minder moeilijk dan sommige van de tegenstanders van Obama.

Afbeelding: strictlyfitteds.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020