Excite

Oekraïne wint Junior Songfestival

Oekraïne heeft zaterdagavond het Junior Eurovisie Songfestival gewonnen. De tienjarige Anastasiya kreeg de meeste punten met haar liedje Nebo. De twaalfjarige Nederlandse Femke eindigde als zevende in de Heineken Music Hall, met haar nummer Tik Tak Tik.

Overwinning

De piepjonge zangeres was dolgelukkig met haar overwinning. “Het is alsof er een orkaan in mijn hoofd rondwaart, zo gelukkig ben ik,” vertelt Anastasiya aan Novum Nieuws. “Ik ben zo blij. Mijn familie en ik hebben zo hard aan deze overwinning gewerkt, zonder hen had ik dit nooit kunnen bereiken.” In 2008 deed Anastasiya's oudere zus Viktoria mee aan het Junior Songfestival, maar zij redde het niet. “Ik ben doorgegaan waar Viktoria is geëindigd. En nu hebben we gewonnen.”

Kinderjury

Anastasiya kreeg in totaal 138 punten van de jury die bestond uit de deelnemers van de twaalf deelnemende landen van vorig jaar. De tweede plaats was voor Georgië en Armenië werd derde. Voor het eerst mocht een kinderjury ook meestemmen. De score van de kinderjury werd bekend gemaakt door Ralf Mackenbach, de winnaar van het Songfestival in 2009.

Optredens

Ralf trad ook nog op met zijn nieuwe nummer This Is Our Party. Ook Kim-Lian gaf een show weg. De presentatrice zong, tussen het presenteren van het Junior Eurovisie Songfestival door, de speciale themasong Break The Ice.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020