Excite

Olifant geboren in dierenpark Emmen

Zondagochtend is er een olifantje geboren in Dierenpark Emmen. Het is een mannetje en hij maakt volgens de medewerkers van de dierentuin een gezonde indruk. Het dier loopt namelijk goed met de kudde mee. Het olifantje is naar schatting tussen de tachtig en negentig kilo zwaar. Dit is niet heel groot voor een olifant, maar het dier maakt het dus wel erg goed.

De bevalling vond plaats in de dierentuin, voor het oog van vele toeschouwers. Om precies 12.11 uur is het olifantje geboren. Voor de bezoekers was dit natuurlijk een hele bijzondere ervaring en het is dan ook niet verwonderlijk dat er enorm veel menen stonden te kijken bij de olifanten.

Het diertje wordt goed bijgestaan door zijn zus Ma Palai en zijn moeder Htoo Yin Aye. Ook de rest van de kudde houdt het pasgeboren olifantje goed in de gaten. De kudde olifanten is nu op stal gezet, zodat de verzorgers de situatie beter in de gaten kunnen houden. Bezoekers kunnen het kleine olifantje nog steeds bekijken, want er is een groot raam dat uitzicht biedt over deze olifantenkudde.

Voorlopig zullen de dieren nog op stal blijven staan, maar er worden geen problemen verwacht. Wil jij het kersverse olifantje zelf bekijken? Ga dan naar Dierenpark Emmen. Eind januari zijn er ook een waterbok en impala geboren in het dierenpark. En half januari is er een nieuwe zebra ter wereld gekomen in de dierentuin.

Afbeelding: Flickr account vegaseddie

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020