Excite

Olympisch Londen is niet klaar voor de Spelen

De eerste sportteams van de Olympische Spelen arriveren vandaag in het Olympisch Park in Londen, waar ze een bouwplaats aan zullen treffen. Met nog maar twee weken te gaan voor de openingsceremonie is Londen nog lang niet klaar voor het enorme evenement. De Britse krant The Telegraph meldt in een interview dat de sporters pas 23 juli het Olympisch dorp in mogen. Dat is een week later dan gepland.

Regen en problemen

De belangrijkste reden voor de vertraging zou het slechte weer van de afgelopen tijd zijn, alsmede problemen tijdens de bouw. “Ons werd verzekerd dat de problemen relatief klein waren,” zegt een teamchef tegen The Telegraph. Het nieuws van de vertraging komt laat, omdat het bouwbedrijf maanden heeft volgehouden dat de werkzaamheden op tijd af zouden zijn.

Ondeugdelijke beveiliging

Al eerder waren er negatieve berichten over de organisatie van de 2012 Olympische Spelen in Londen. Het zou onder andere schorten aan de beveiliging van het mega-evenement, zo werd donderdag bekend. Het ingehuurde beveiligingsbedrijf G4S kan niet genoeg personeel leveren om de veiligheid te garanderen. Ook is het onduidelijk of al het personeel wel Engels spreekt. Het Britse leger zet daarom 3500 soldaten op standby tijdens de Spelen.

Verboden gebieden

Vandaag arriveren ongeveer dertig teams met zo’n duizend sporters. Zij zullen enkel toegang hebben tot bepaalde gebieden in het Olympisch dorp die wel op tijd af zijn. De trainingsschema’s van de sporters worden niet aangetast door de vertraging. De Olympische organisatie houdt trouwens vol dat de bouw nog altijd op schema ligt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021