Excite

Olympische Spelen: zwemmen is altijd super populair!

Niemand kan het verklaren: tijdens elke Olympische Spelen is het zwemmen immens populair. De kaartjes vliegen de deur uit als de voorverkoop start. En elke keer zijn er weer duizenden liefhebbers die niet in het zwemstadion geraken. Zelfs familieleden van de zwemmers of zwemsters zelf kunnen met moeite een toegangsticket bemachtigen.

Zwemmen en TV

Je hoeft niet in het stadion aanwezig te zijn om alles goed te kunnen zien. Integendeel, tegenwoordig wordt elke onderdeel prachtig in beeld gebracht met onderwatercamerawerk. De start wordt super vertraagd herhaald, de keerpunten kun je helemaal volgen, en je ziet alles wat de zwemmers onder water uitrichten. En meestal is de finish zo close dat je het in de huiskamer beter ziet dan op de voorlaatste rij hoog boven in de tribune.

In Londen zal het zwemgebeuren plaatshebben in het gloednieuwe Aquatics Centre, gelegen in Hyde Park. Er gaan 17500 mensen in. En er is geen kaartje meer te krijgen! En als je toch een kaartje hebt kunnen bemachtigen, hou er dan rekening mee dat je, in het 'hoogste geval' 200 trappen moet maken om er te geraken.

Naast het 'gewone, baantjes zwemmen' komen ook waterpolo, synchroom zwemmen en schoonpringen naar het Aquatics Centre. Samen goed voor 850 (water)atleten en 34 zwemdisciplines.

Top 4 tickets?

De openings- en slotceremonie zijn traditiegetrouw de evenementen die iedereen wil bijwonen. Ondanks het feit dat je toch wel een uur of drie op je zitje bent vastgeplakt. Als goede derde is er altijd het zwemmen en atletiek. Op basis van de (volledig uitverkochte voorverkoop) voor Londen 2012, gaan ook het baanwielrennen en tennis druk worden bijgewoond.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021