Excite

OM eist twaalf maanden voorwaardelijk tegen Jomanda

Vrijdag heeft het Openbaar Ministerie twaalf maanden voorwaardelijk geëist tegen Jomanda, ook wel bekend als het genezend medium. Volgens het OM heeft Jomanda de actrice Sylvia Millecam op het verkeerde been gezet. Jomanda zou gezegd hebben dat Sylvia Millecam geen borstkanker had en daarom is ze volgens het OM medeschuldig aan haar dood.

Volgens het OM is Jomanda medeverantwoordelijk voor de dood van Sylvia Millecam. Dat kwam omdat een reguliere behandeling niet heeft plaatsgevonden. Dit heeft volgens het OM een ernstige schade gebracht op de gezondheid van de actrice. Vrijdag was Jomanda opnieuw niet aanwezig in de rechtszaal. Jomanda is niet de enige tegen wie het OM een straf eist. Ook wordt er een celstraf geëist tegen twee alternatieve artsen. Het OM wil dat de artsen een celstraf krijgen van vier en acht maanden. De twee artsen worden niet gezien als verantwoordelijke van de dood van Sylvia Millecam. Ook wil het OM dat zowel Jomanda als de twee artsen een beroepsverbod zullen krijgen van een periode van zo’n twee jaar.

Sylvia Millecam overleed in augustus 2001 ten gevolge van borstkanker. Ze was bekend van veel televisieprogramma’s, waaronder ook dat nog en knoop in je zakdoek. De actrice werd door vele gezien als een grote favoriet.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020