Excite

OM onderzoekt grote zedenzaak

Het Openbaar Ministerie onderzoekt een grote zedenzaak. Een man wordt verdacht van seksueel misbruik van mogelijk 300 meisjes. Het gaat daarbij in de meeste gevallen om via het internet aanzetten tot seksuele handelingen. De verdachte is de 48-jarige Frank R. uit het Brabantse Cuijk. Dat meldt het OM woensdag.

Verdenkingen

Frank R. liep tegen de lamp toen hij op 19 mei dit jaar werd aangehouden in het gezelschap van een 12-jarig meisje dat in Groningen werd vermist. R. is toen aangehouden op verdenking van het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag. Tijdens een onderzoek in de woning in Cuijk werden daar nog verdenkingen van het bezit van kinderporno, het plegen van ontucht en verleiding van minderjarige meisjes via het internet aan toegevoegd.

Grooming en ontucht

Het OM verklaarde vandaag dat Frank R. met zeker elf meisjes seksueel contact heeft gehad in zijn woning. Drie daarvan hebben aangifte gedaan wegens ‘grooming’ en ontucht. Grooming is een vorm van kinderlokken waarbij via internet een langere periode contact is met kinderen, om ze uiteindelijk tot seksueel contact te bewegen. De man haalde de meisjes over om seksuele handelingen te verrichten voor de webcam en nam deze beelden op.

Slachtoffers

In totaal zijn er bij de huiszoeking zo’n 26.000 filmpjes en 144.000 foto’s gevonden die Frank R. van zijn slachtoffers maakte. Hij was zo’n acht jaar actief. Alle slachtoffers zijn tussen de 10 en 17 jaar oud en komen uit zowel Nederland als België. R. maakte gebruik van verschillende e-mailaccounts en verschillende identiteiten. De kans dat alle 300 slachtoffers worden gevonden is klein volgens het OM.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020