Excite

Onderzoek naar dood Michael Jackson afgerond

Volgens de gossip website TMZ is het onderzoek naar de dood van Michael Jackson afgerond en zal de zaak binnen enkele weken naar het Openbaar Ministerie gestuurd worden. Volgens bronnen is het echter nog niet zeker dat Dr. Conrad Murray ook aangeklaagd zal worden voor de dood van de popster.

Eerder leek alles erop te wijzen dat de inwonende arts verantwoordelijk was voor de dood van Jackson. Hij had nagelaten om zijn assistenten de juiste instructies te geven, waardoor Jackson een combinatie medicijnen binnenkreeg, die hem fataal geworden is.

Volgens de bronnen van TMZ blijkt de zaak echter net even wat lastiger te zijn: er is inderdaad genoeg bewijs tegen Dr. Conrad Murray om er een strafrechtelijke zaak van te maken, maar is het tegelijkertijd zo dat Murray niets strafbaars heeft gedaan door Propofol toe te dienen aan de zanger.

Omdat er toch voor te zorgen dat hier een strafrechtelijke zaak van kan worden gemaakt, werkt het Openbaar Ministerie al even intensief samen met de LAPD. Waar de dokter uiteindelijk van beschuldigd gaat worden blijft nog even onzeker als het antwoord op de vraag of er een zaak gaat komen. Dood door (grove) nalatigheid zou in ieder geval één van de mogelijkheden zijn.

Michael Jackson overleed in juni onder verdachte omstandigheden. Al vrij snel werd met de vinger naar de huisdokter van Jackson gewezen; hij zou een verkeerde medicatie hebben gegeven. Later bleek de zaak iets gecompliceerder te zijn.

Afbeelding: Flickr account X O X O L I C I O U S

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020