Excite

Ongeval bus Nederlanders eist dodelijk slachtoffer

Een ongeval met een Nederlandse Eurolines bus in Frankrijk heeft in ieder geval geleid tot één dodelijk slachtoffer. Dertien andere passagiers zijn gewond geraakt. Vijf daarvan zijn in ieder geval Nederlands. Of het dodelijke slachtoffer ook Nederlands is, is nog niet bekend gemaakt.

Het ongeval gebeurde vrijdagavond bij Crespin, in de buurt van Valenciennes. In de bus zouden ongeveer 42 mensen hebben gezeten. Zij waren onderweg naar Parijs. Ook waren er net een aantal mensen uitgestapt.

Om een nog onbekende reden is de bus van de weg geraakt. Busmaatschappij Eurolines heeft nog niets willen zeggen over de toedracht, maar een passagier die vanaf Brussel in de bus zat, gaf aan dat de chauffeur te hard reed. Volgens Eurolines ging het in ieder geval om een ervaren chauffeur.

Andere passagiers bevestigen ook dat de chauffeur te hard reed en dat hij een wat overspannen indruk maakte. Hij toeterde steeds naar andere weggebruikers en zij denken zelfs dat hij mogelijk in slaap gevallen is. Ook de Franse politie houdt dat als een goede optie open.

Nadat de bus van de weg raakte, reed hij aan de achterkant tegen een boom en kwam hij in de berm tot stilstand. Sommige passagiers konden hun weg gewoon vervolgen, anderen zijn opgevangen in Crespin. Zij worden daar medisch onderzocht. Voor meer informatie heeft Eurolines een speciaal telefoonnummer geopend: 020-560 8788.

Afbeelding: Flickr account sludgegulper

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020