Excite

Ontslag is goed idee voor TV

De meeste mensen kijken naar de economische ellende op televisie en denken, gut, wat zielig voor al die mensen die nu ontslagen worden. Beetje dezelfde reactie als mensen die er over lezen in de krant, alleen zeggen die geen 'gut' maar 'potverdumme'. Toch heb je natuurlijk altijd weer een Dagobert Duck die geen medelijden heeft, maar een manier weet om er geld aan te verdienen.

Ontslagtelevisie zullen we het maar noemen. Een reality-serie over mensen die ontslagen worden. Endemol ziet er wel geld in. Wat Endemol gaat doen is een middelgroot bedrijf opzoeken wat door de recessie een hoop geld aan het kwijt raken is en mensen moet ontslaan. Camera's laten draaien en de rest gewoon z'n werk laat doen. Of meer laten stoppen met z'n werk, eigenlijk.

Uiteraard is Nederland nog net een beetje te CDA om zulke televisie te maken. In Amerika geven ze niet zo veel om ethiek en gevoelens, dus produceert Endemol het programma voor de televisiezender Fox. Het concept is dat de werknemers zelf mogen bepalen wie er uit vliegt. Leuk, mensenlijke emotie door de toekomst van complete gezinnen op het spel te zetten! Wat is de mensheid toch geweldig.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020