Excite

Ontslag na 'planken'

De medewerkers deden de stunt op de top van de schoorstenen van de fabriek. Het bedrijf was daar niet zo gelukkig mee en vond de acties van de twee 'zeer gevaarlijk', zo meldt de NOS. De mannen werden meteen ontslagen nadat er op internet foto's waren opgedoken.

'De mannen kennen de veiligheidsregels. Ze wisten dus wat ze konden verwachten als ze zouden worden betrapt', zei een woordvoerder van de werkgever, gasmaatschappij Santos. Volgens lokale media waren de twee langs veiligheidshekken gekropen om te kunnen planken. Het bedrijf heeft per e-mail alle werknemers gewaarschuwd dat zulke handelingen niet getolereerd zullen worden.

Het is volgens de NOS niet de eerste keer dat er ontslagen vallen door de nieuwe rage. In Australië verloren medewerkers bij onder andere McDonald's hun baan omdat ze tijdens het werk aan het planken waren.

Daarbij is het de bedoeling om op je buik te gaan liggen met de armen naast je lichaam. Sommige durfals gaan daarin nogal ver. Vorige week overleed een man in de Australische stad Brisbane omdat hij van een balkonbalustrade afviel terwijl hij daarop probeerde te planken. Sindsdien krijgt planking veel aandacht. De hype is inmiddels ook naar Nederland en Europa overgewaaid.

Afbeelding: Flickr account little white box

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021