Excite

Ontsnapte tijgers op strooptocht door circus

Vier ontsnapte tijgers uit het circus Belly Wien in Alphen aan den Rijn hebben op datzelfde circus een ware strooptocht uitgezet. Twee slachtoffers, een paard en een kameel, konden nog gered worden. Een derde slachtoffer, ook een kameel, stierf direct toen een tijgerin de kameel in zijn hals beet.

Waarschijnlijk probeerde de tijgerin haar jongen te beschermen en doorboorde ze daarom de hals van de kameel. Het paard en de andere kameel werden in hun billen gebeten. Die twee dieren zijn echter buiten levensgevaar.

Het circuspersoneel wist de tijgerin en haar drie welpen vrij snel weer in de kooi te krijgen. Hoe ze in de eerste plaats konden ontsnappen, is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk zijn de dieren ontsnapt tijdens het afbouwen van het circus. Omdat het terrein direct afgezet was, konden de dieren niet nog meer schade aanrichten.

Het is niet de eerste keer dat er dieren ontsnappen bij circus Belly Wien. Eerder sloegen ook een giraffe, kamelen en lama’s al eens op de vlucht. Eind 2009 was het nog raak: toen verdwenen acht kamelen toen ze net de vrachtwagen in moesten. . In 2008 ontsnapte de giraffe maar liefst drie keer. Uit de politiek kwamen toen geruchten dat het mogelijk om publiciteitsstunts zou gaan. Het circus is inmiddels uit Alphen aan den Rijn vertrokken en zal begin februari een aantal optredens verzorgen in Wijchen.

Afbeelding: Flickr account wildxplorer

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021