Excite

Oom mogelijk verantwoordelijk voor dood Mariska Peters

  • © Getty Images
Het lijkt erop dat de 51-jarige oom van de vermoorde Mariska Peters iets met de dood van zijn nichtje te maken heeft. Zijn dna is gevonden op het mes dat in twee stukken gevonden werd. Het ene stuk lag in haar auto en het andere stuk op haar vindplaats. Daarnaast is er dna op haar lichaam gevonden. Ook dat is waarschijnlijk van haar oom Johan P.

De ex-TBS'er wordt er nu van verdacht dat hij zijn 21-jarige nichtje gewurgd heeft in de nacht van 8 op 9 februari. Ze verdween toen en werd pas twee weken later gevonden. Ze bleek achtergelaten te zijn in de Hatertse Vennen, een natuurgebied. Speurhonden kwamen haar op het spoor.

De rechter heeft woensdag bepaald dat P. in ieder geval weer terug moet naar het Pieter Baan Centrum om zijn geestelijke gesteldheid te laten observeren. Hierdoor zal de zaak waarschijnlijk pas op z'n vroegst in 2016 inhoudelijk behandeld worden.

Mariska Peters verdween in de nacht van 8 op 9 februari toen ze in haar auto onderweg ging naar een vriendin. Daar kwam ze echter nooit aan. Haar auto werd de volgende dag al op een parkeerplaats gevonden. Omdat er verdachte sporen in de auto werden aangetroffen, werd er direct een grootschalig team op de zaak gezet. Na twee weken vonden speurhonden het overschot van Mariska. Zij bleek gewurgd te zijn. Vrij snel werden sporen gevonden die in de richting van haar oom wezen, die eerder al veroordeeld was vanwege mishandeling van een vrouw en incest met zijn dochter.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020