Excite

Op staande voet ontslagen vanwege broodje gehaktbal

Na 34 jaar trouwe dienst ontslagen worden voor het eten van een gehaktbal: het klikt bizar, maar het overkwam een 59-jarige directiesecretaresse uit Duitsland. Zij nam twee halve broodjes gehaktbal van een schaal die eigenlijk bedoeld was voor de lunchvergadering van haar leidinggevende en zijn collega’s.

De vrouw had het broodje gepakt omdat ze honger had en omdat er eigenlijk altijd wel broodjes over waren die dan weggegooid werden. Ook haar assistente - die twintig jaar bij het bedrijf in dienst was - had een broodje kaas gepakt. Toen één van de collega’s van de leidinggevende opmerkte dat er een broodje tekort was, moesten beide dames hun ‘diefstal’ opbiechten. Zij werden te kennen gegeven dat ze hadden moeten wachten tot de lunchvergadering was afgerond en werden beiden op staande voet ontslagen.

De 59-jarige Magdelene H. zit nu al sinds juli zonder baan en heeft een advocaat ingeschakeld. De rechter die over haar zaak besliste heeft inmiddels aangegeven dat zij meer ziet in een vermaning. Haar werkgever wil het ontslag echter doorzetten en beroept zich op een vertrouwensbreuk. Begin 2010 zal de zaak daarom voortgezet worden.

Het verhaal zorgt in ieder geval voor behoorlijk wat opschudding in Duitsland. Deze ontslagen zijn namelijk de zoveelste voorbeelden van ontslagen die vallen om pietluttige redenen. Eerder werd een man ontslagen voor het opladen van zijn telefoon en verloor een buschauffeur haar baan omdat ze stopte voor een kikker op de weg. Ook de supermarktmedewerkster die vanwege dringende noodzaak het goedkoopste pakje maandverband uit de winkel had ‘geleend’ verloor haar baan.

Afbeelding: Flickr account stu_spivack

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020