Excite

Opening Apple Store Amsterdam

De echte Apple fans hebben er even op moeten wachten, maar vanaf vandaag is het zover: de eerste Apple Store van Nederland is geopend. Aan het Leidseplein in Amsterdam werd de megastore vanochtend om 10.00 opengesteld voor alle Hollandse Applefans. De echte Steve Jobs fanaten stonden gisteravond al voor de deur van de winkel.

Grootste Apple Store ter wereld

De nieuwe Apple Store is de grootste Applewinkel van de wereld. De winkel bevat ’s werelds langste Genius Bar en heeft maar liefst 300 medewerkers die allemaal uit de hoofdstedelijke regio komen. Bij elkaar spreekt het personeel 14 talen, zodat klanten van over de hele wereld geholpen kunnen worden. Apple Amsterdam heeft ook geprobeerd om personeel met een brede achtergrond aan te nemen, zoals muzikanten, filmmakers, fotografen en ontwerpers. Zij kunnen de mogelijkheden van de Apple producten goed verkopen.

Geheimen rondom Amsterdamse Apple Store

Anderhalf jaar lang was de locatie van de Apple Store aan het Leidseplein een publiek geheim. Zelfs personeel in opleiding kreeg niet te horen waar in Amsterdam de Apple Store zou komen. In februari gingen de houten schuttingen om het Hirschgebouw af, waarmee de elektronicazaak definitief de locatie in het monumentale pand onthulde.

Indeling Apple Store

Op de begane grond worden doorlopend workshops en presentaties gehouden. Via een trap komen klanten bij de eerste verdieping, die in het teken staat van de persoonlijke service waar Apple om bekend staat. Hier kan je apparatuur geconfigureerd worden en ook bedrijven die Apple willen integreren in hun kantoor kunnen terecht op deze verdieping.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019