Excite

Opening Olympische Spelen goed bekeken

De Olympische Spelen zijn vrijdagavond officieel geopend met een spetterende openingsceremonie. Maar liefst 2,8 miljoen Nederlanders keken de live uitzending op Nederland 1, van de meer dan drie uur durende show. Dat blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek die zaterdag zijn gepubliceerd. De opening was daarmee verreweg het best bekeken programma van de avond.

Inspire a Generation

Kosten nog moeite werd gespaard bij de opening van de Olympische zomerspelen. De ceremonie diende als een pr-stunt voor Engeland, vol met Britse traditie, humor en moderne technische snufjes. Centraal stond de jeugd, dat past bij het thema van de Spelen: Inspire a Generarion. De show was geregisseerd door Danny Boyle, die ook de films Trainspotting en de Oscar-winnende Slumdog Millionaire op zijn naam heeft staan. In totaal kostte de openingsceremonie 33,5 miljoen euro en werkten er bekende artiesten, sporters en 7.500 vrijwilligers aan mee.

Strijd om kijkcijfers

De kijkcijferstrijd rond de Olympische Spelen is nog maar net begonnen. Nederland 1 hoopt met NOS Studio Sportzomer de concurrent bij RTL 4 De Zomer van 4 af te troeven de aankomende weken. Vrijdagavond lukte dat in ieder geval: de NOS trok bijna 1,6 miljoen kijkers, terwijl RTL het moest doen met een magere 138.000 kijkers. Ook tijdens het Europees Kampioenschap voetbal en de Tour de France streden de twee zenders om de hoogste kijkcijfers.

Miljarden kijkers

De openingsceremonie was in veel landen live te volgen op tv of via livestreams op het internet. Er zaten 80.000 mensen in het stadion. In totaal keken tussen de 1 en 4 miljard mensen de show.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021