Excite

Ophef om postzegel Kate en William

Hoewel ze nog niet eens getrouwd zijn, is er nu al ophef rondom het toekomstige echtpaar prins William en Kate Middleton. Of althans, er is ophef rondom de postzegel die de posterij van Nieuw Zeeland heeft uitgebracht. Die lijkt er namelijk vanuit te gaan dat de twee niet lang bij elkaar zullen blijven.

Nog niet eens getrouwd, maar al rijp om te gaan scheiden moeten de Nieuw-Zeelanders gedacht hebben. Op de postzegel wordt het aanstaande echtpaar namelijk gescheiden door een perforatielijn en zijn dus wel heel makkelijk uit elkaar te trekken.

Daarnaast is de zegel, die 5,80 Nieuw-Zeelandse dollars waard is een beetje seksistisch. Het deel met Kate en het deel van haar toekomstige echtgenoot zijn namelijk los van elkaar te gebruiken. Maar prins William is volgende het postkantoor een dollar meer waard.

Uit alle hoeken stijgt kritiek op en er wordt geroepen dat de posterijen hun excuses zouden moeten aanbieden. De vraag naar de vreemde zegel is er echter niet minder om.

Bij het huwelijk van prins Charles en Diana was er ook al gesteggel over een postzegel. Destijds was in Australië een postzegel te verkrijgen waarop het stel niet liefdevol naar elkaar keek, maar juist van elkaar af keek. Naar later bleek hadden de Australische posterijen dat nog niet zo gek bekeken.

Afbeelding: Flickr, gebruiker oldmaison

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020