Excite

Opluchting door slaan van panda

Dat de reuzenpanda één van de minst effectieve dieren is op de planeet, is algemeen bekend. Het ziet er lief uit, maar eet maar één soort plant die zo laag in voedingswaarde is dat hij nog de hele dag moet dooreten ook. Een Amerikaanse kunstenaar heeft echter iets ontdekt waar panda’s wel goed in zijn. In een pandapak loopt hij over de straten van New York en laat voorbijgangers hun frustraties botvieren op zijn buik.

De 33-jarige performance artiest Nate Hill bedacht dat het een goed idee zou zijn om mensen hun stress kwijt te laten raken. Zijn plan was simpel: Hij trok een pandapak aan met extra bescherming in de maagstreek en zou bij mensen langs gaan die hem vervolgens een pak ros mochten geven. Op zijn website kan je Nate uitnodigen voor een stoeipartij.

Veel van deze uitnodigingen kreeg hij echter niet, en daarom ging hij maar de straat op. Vervolgens moedigde hij voorbijgangers aan om zich eens lekker uit te leven. En gemept werd er: Waar het de een ging om relatieproblemen, was voor een ander een flitsboete al voldoende om zich eens lekker af te reageren op het schattige dier.

Hoewel het voor de gefrustreerde Nederlanders ook een uitstekend initiatief lijkt, is de kans niet groot dat Nederlandse kunstenaars het kunstje na gaan doen, gezien de bezuinigingsplannen op kunst en cultuur.

Afbeelding: guardian

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020