Excite

Opnames The Hobbit van start

De verfilming van het boek De Hobbit zal er eindelijk komen. Afgelopen maandag zijn eindelijk de opnames van start gegaan. Regisseur Peter Jackson heeft veel tegenslagen gehad, waardoor de opnames ruim twee jaar zijn uitgesteld. Zo heeft hij bijvoorbeeld problemen gehad met de Nieuw-Zeelandse acteursbond. Zij vonden dat er ten onrechte buitenlandse acteurs in de film zaten. Ook is Peter Jackson geopereerd aan een maagzweer. Maar nu is het dus eindelijk zo ver: de Hobbit gaat er komen.

De Hobbit zal een verfilming zijn van het wereldberoemde boek dat geschreven is door Tolkien. Het is een proloog op de bekende In de ban van de Ring (Lord of the Rings) serie, die reeds door Peter Jackson is verfilmd. Dat ook de Hobbit wordt verfilmd is voor veel Tolkien-films dan ook iets waar ze naar uitkijken.

Bilbo, de Hobbit waar het allemaal om draait in dit verhaal, zal worden gespeeld door Martin Freeman. Bilbo ontmoet in het verhaal de tovenaar Gandalf en een twaalf dwergen. Ook krijg je in het verhaal te zien hoe Bilbo aan de bekende ring is gekomen. In de film zullen veel oude bekenden te zien zijn die ook in de Lord of the Rings trilogie voorkomen. Denk aan Orlando Bloom als Legolas en Ian McKellen als Gandalf.

De film de Hobbit zal vermoedelijk volgend jaar december in de bioscoop komen. Het tweede deel zal het jaar erna verschijnen. Maar dan moeten er natuurlijk niet nog meer tegenslagen komen.

Afbeelding: Flickr account playdura

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020