Excite

Opnieuw agenten neergeschoten in Parijs

  • © Getty Images
Er zijn opnieuw twee agenten neergeschoten in Parijs. Beide agenten raakten zwaargewond en één van hen is inmiddels aan zijn verwondingen overleden. De dader is een 52-jarige man met een behoorlijk crimineel verleden. De schutter sloeg toe toen de politie hulp verleende bij een verkeersongeluk.

In de eerste instantie leek het erop dat de politie een verdachte had aangehouden, maar minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, meldde dat de schutter nog voortvluchtig is en dat de gearresteerde persoon niet de dader bleek te zijn. De premier, Manuel Valls, heeft inmiddels aangegeven dat het hier om een ernstig incident gaat en vraagt de media terughoudend te zijn. Het lijkt er vooralsnog niet op dat deze schietpartij verband houdt met de terreuraanslag van gisteren.

Wel zorgde de actie voor veel paniek. Een ooggetuige zag hoe een man op de agenten schoot, waarbij één van de agenten op de grond viel en om hulp riep. De getroffen agenten zijn een man en een vrouw. Het is nog niet duidelijk wie van de twee inmiddels overleden is.

Gisteren werd het satirische weekblad Charlie Hebdo getroffen door een terroristische aanslag, waarbij twaalf mensen stierven en tien mensen gewond raakten. Tijdens deze aanslag kwamen ook een aantal agenten om het leven. Hoewel er nog geen verband is aangetoond met deze aanslag, kan het incident er toch mee te maken hebben.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020