Excite

Oprah is gulste gever onder de sterren

Oprah Winfrey was in 2009 de gulste gever aan goede doelen. Volgens de stichting The Giving Back Fund doneerde de talkshow-koningig via haar stichting de Oprah Winfrey Foundation maar liefst 40 miljoen dollar. Vooral hulpprogramma’s voor vrouwen en meisjes kunnen op haar steun rekenen.

De ranglijst van de meest gulle sterren is voor de vierde keer opgesteld, en het is al de derde keer dat Winfrey de lijst aanvoert als meest gulle gever. ‘Er zijn veel gulle celebrities, maar als je drie van de vier keer bovenaan de lijst van filantropische beroemdheden kunt staan, zoals Oprah, dan zegt dat wel wat’, Aldus Marc Pollick, voorzitter van The Giving Back Fund.

Als de meest invloedrijke vrouw op televisie kan ze ook wel wat missen: Forbes meldde dat Winfrey tussen juni 2009 en juni 2010 een slordige 315 miljoen dollar aan inkomsten kon bijschrijven.

Romanschrijfster Nora Roberts staat met ruim vier miljoen dollar aan donaties op de tweede plaats. Ook zij heeft haar eigen stichting, de Nora Roberts Foundation, ten behoeve van geletterdheid. Actrice Meryl Streep en haar man Donald Gummer nemen de derde plaats in.

Vorig jaar was acteur Paul Newman de aanvoerder van de lijst. Voor zijn dood in september van 2008 doneerde hij meer dan 20 miljoen dollar aan goede doelen. Ook Angelina Jolie en Brad Pitt stonden toen, met 13 miljoen dollar aan donaties, hoog op de lijst.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Alan Light

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020