Excite

Opzij wil excuses van Balkenende

Margriet van der Linden, hoofdredacteur van het blad Opzij, wil een excuus van Jan Peter Balkenende. Hij zei tijdens een debat tegen RTL-presentatrice Mariëlle Tweebeke dat ze 'zo lief keek'. Van der Linden vindt de opmerking onder meer ongepast en seksistisch.

Volgens van der Linden is het – zeker voor een premier die nogal hoog opgeeft van normen en waarden – totaal niet gepast om zo’n opmerking te maken richting een vrouw die gewoon haar werk doet. De opmerking sloeg kant noch wal en zou volgens Van der Linden bedoeld zijn om Tweebeke – die er op stond dat Balkenende een antwoord gaf op de vraag welke drie partijen er zouden moeten regeren – van de wijs te brengen. Als politicus zou hij precies moeten weten welk resultaat de schijnbaar niet relevante opmerking zou hebben op de presentatrice.

Van der Linden is niet de enige die niet gecharmeerd was van de opmerking van Balkenende tijdens het debat in Carré. Hoewel Tweebeke bijna direct al besloot om niet in te gaan op de opmerking van de premier, zou Femke Halsema na afloop van het debat tegen Balkenende hebben gezegd dat zij hem met een knietje had beloond voor de opmerkingen. Dit werd gemeld door Rick Nieman, die te gast was in de ochtendshow van dj Edwin Evers.

Balkenende heeft zelf nog niet gereageerd op de commotie die is ontstaan rond zijn opmerking.

Bekijk hier de 'ongelukkige uitspraak':


Update 16h: De woordvoerder van Balkenende heeft laten weten dat Balkenende bereid is zijn excuses aan te bieden, als Tweebeke zich ongemakkelijk voelt over het voorval.

Afbeelding: Flickr account NewsPhoto!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021