Excite

Oranje lijdt gevoelige nederlaag

Het Nederlands elftal verloor gisteren met 4-2 van België in een oefeninterland. Met Louis van Gaal aan het roer en een aantal nieuwe spelers, was Oranje uit op een revanche na het mislukte EK eerder dit jaar. De Belgen staken daar vakkundig een stokje voor.

Voorsprong met rust

De ploeg van bondscoach van Gaal had de eerste helft van de wedstrijd het spel grotendeels in handen, hoewel de Rode Duivels voortreffelijk spel lieten zien. Door doelpunten van Luciano Narsingh en Klaas-Jan Huntelaar kon Oranje met een 1-2 voorsprong de rust in. Na enkele zeer goede minuten in de tweede helft zakte het volledig in elkaar.

Debutanten

Na de rust startte van Gaal met een defensie van louter debutanten: Stefan de Vrij, Nick Viergever, Bruno Martins Indi en Adam Maher. Voornamelijk Martins Indi maakt hierbij indruk. Helaas was de opleving maar van korte duur. België schroefde het tempo op en in het laatste kwartier van de wedstrijd passeerden Dries Mertens, Romelu Lukaku en Jan Vertonghen keeper Stekelenburg, die ondanks dat toch een sterke wedstrijd speelde.

Persoonlijke fouten

Na de gevoelige nederlaag zei Louis van Gaal geschrokken te zijn van de “persoonlijke fouten” die de uitkomst van de wedstrijd sterk beïnvloedden. “Zo kun je niet winnen”, was de conclusie van van Gaal. De bondscoach heeft nog maar weinig zijn om het vernieuwde Oranje voor te bereiden op de eerste kwalificaties van het WK tegen Turkije (7 september) en Hongarije (11 september).

Onverwachte nederlaag

De jubilerende van der Vaart speelde in zijn honderdste interland alleen de eerste helft en gaf toe dat ook hij een ander verloop van de wedstrijd had voorzien. “We hadden slordigheden, maar sloten hem aardig af. Na rust ging ik net zitten en was het 4-2. Dat verwacht je niet”. Volgens de voetballer is er nog voldoende ruimte voor verbetering. “We zitten feitelijk nog in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ik zelf had pas een uur gespeeld. Er deden ook veel nieuwe jongens mee. We hadden een nieuw systeem en een nieuwe trainer. En we speelden toch niet tegen een heel slechte ploeg.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021